Celozrnné špaldové perníčky

Recepty, Cukroví

Suroviny

400 g hladké celozrnné špaldové mouky
75 g másla
2 vejce + 1 na potření
140 g moučkového cukru
2 lžíce tekutého medu
1 lžička jedlé sody
2 lžičky perníkového koření
1/2 lžičky skořice
2 lžičky kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Sypké suroviny přesypte přes síto do mísy, přidejte zbytek surovin a zpracujte těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte aspoň 1 den odpočinout.

  2. Těsto vyválejte na pomoučeném vále na placku o výšce asi 0,5 cm a vykrajujte požadované tvary. Pečte na plechu s pečícím papírem asi 15 minut (záleží na tloušťce těsta a velikosti tvarů, raději si troubu hlídejte).

  3. Rozšlehejte vejce a potírejte jím perníčky ihned po vytažení z trouby. Budou pak krásně lesklé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!