Celozrnné špaldové perníčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 400 g hladké celozrnné špaldové mouky
- 75 g másla
- 2 vejce + 1 na potření
- 140 g moučkového cukru
- 2 lžíce tekutého medu
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky perníkového koření
- 1/2 lžičky skořice
- 2 lžičky kakaa
Postup Celozrnné špaldové perníčky
Postup přípravy receptu
-
Sypké suroviny přesypte přes síto do mísy, přidejte zbytek surovin a zpracujte těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte aspoň 1 den odpočinout.
Těsto vyválejte na pomoučeném vále na placku o výšce asi 0,5 cm a vykrajujte požadované tvary. Pečte na plechu s pečícím papírem asi 15 minut (záleží na tloušťce těsta a velikosti tvarů, raději si troubu hlídejte).
Rozšlehejte vejce a potírejte jím perníčky ihned po vytažení z trouby. Budou pak krásně lesklé.