Nejluxusnější křídla v mém životě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

cca 10 kusů křídel
Na marinádu:
4-5 lžic kečupu
5 lžic sojové omáčky
2-3 stroužky prolisovaného česneku
100 ml sweet chilli omáčky + trochu obyčejné chilli omáčky
cca 3 cm zázvoru (nastrouhat)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na marinádu smícháme. Předehřejeme troubu na 180-200 stupnů.

  2. Křídla překrojíme v kloubu na dva kusy a špičatý konec nepoužíváme (dávám ho do vývaru). Omytá a překrojená křídla dáme do marinády a necháme cca 5 minut marinovat.

  3. Na plech vyloženým pečícím papírem poklademe křídla (křídla na plech opravdu pokládejte, nesmíte je vylít i s marinádou).

  4. Pečeme, dokud nebudou křídla zlatavá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!