Fazolky na smetaně s kuřecím masem
Recepty, LuštěninySuroviny
- 2 lžičky vegety
- 500 ml polotučného mléka
- 3 lžíce citronové šťávy
- 300 ml vody
- 500 g kuřecího masa
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 ks cibule
- 500 g zelených fazolí (já měla sterilizované v sladkokyselém nálevu)
- 200 ml sladké smetany
Postup Fazolky na smetaně s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a cibuli na jemno. Na oleji zpěníme cibulku a přidáme kuřecí maso. Dusíme do poloměkka.
Potom přidáme nakrájené fazolky a zalijeme vodou, přisypeme vegetu a ochutíme citronovou šťávou. Dusíme do měkka.
Když je maso a fazolky měkké, zalijeme mlékem, ve kterém rozmícháme mouku. Necháme povařit a na konec přidáme smetanu. Pro ozdobu jsem uvařila i vejce natrvdo, ale nemusí být.