Fazole v rajčatové omáčce

Recepty, Luštěniny

Suroviny

Fazole
rajčatové pyré nebo protlak
hladká mouka
olej
bobkový list
bazalka
nové koření
hovězí vývar nebo masox
trochu cukru
sůl
ocet
klobása
anglická slaniny
(Množství dle počtu strávníků).

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočené fazole uvaříme.

  2. Uděláme z mouky a oleje jíšku, zalijeme vývarem, přidáme rajčatové pyré nebo protlak, koření.

  3. Povaříme, ochutíme octem, cukrem dle chuti, jak kdo má rajskou omáčku rád.

  4. Na pánvičce opečeme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a kolečka klobásy.

  5. Přidáme do omáčky, nakonec vmícháme vařené fazole.

  6. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!