Fazole na zelenině

Recepty, Luštěniny

Suroviny

cca 200 g tmavých fazolí předem uvařených nebo z plechovky
50 g mrkve
50 g celeru
50 g petržele
1/4 ks zelené papriky
1 kus zelené cibulky
1 zarovnaná lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
1 zarovnaná lžička cukru popřípadě stejné množství medu nebo sacharinu
1 lžička octa
2 kuličky nového koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme zelenou cibulku, přidáme na malé kostičky nakrájenou zeleninu.

  2. Chvíli restujeme, přidáme mouku, zase chvíli restujeme, rozmícháme, zalijeme trochou vody a vaříme asi 5-7 minut.

  3. Přidáme fazole, nové koření, podle potřeby ještě vodu, sůl, cukr. Nakonec pokapeme octem, promícháme, odtavíme. Podáváme s vajíčkem, popřípadě s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!