Fazole na zelenině
Recepty, LuštěninySuroviny
- cca 200 g tmavých fazolí předem uvařených nebo z plechovky
- 50 g mrkve
- 50 g celeru
- 50 g petržele
- 1/4 ks zelené papriky
- 1 kus zelené cibulky
- 1 zarovnaná lžíce hladké mouky
- 1 lžíce másla
- 1 zarovnaná lžička cukru popřípadě stejné množství medu nebo sacharinu
- 1 lžička octa
- 2 kuličky nového koření
- sůl
Postup Fazole na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujeme zelenou cibulku, přidáme na malé kostičky nakrájenou zeleninu.
Chvíli restujeme, přidáme mouku, zase chvíli restujeme, rozmícháme, zalijeme trochou vody a vaříme asi 5-7 minut.
Přidáme fazole, nové koření, podle potřeby ještě vodu, sůl, cukr. Nakonec pokapeme octem, promícháme, odtavíme. Podáváme s vajíčkem, popřípadě s chlebem.