Farmářské fazole

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1/2 kg bílých fazolí nebo červených
1/2 kg uzeného bůčku
2 větší cibule
hřebíček
2 PL plnotučné hořčice
pepř
sůl
kečup ostrý
2 PL medu
na drobno nakrájené alespoň 4 větší stroužky česneku
Do uzavíracího sítka:
bobkový list
nové koření celé
špetka tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Fazole nenamáčíme!!! Po vyprání je dáme do vody, přidáme na kostky nakrájený bůček.

  2. Cibule oloupeme a po celém obvodě do nich zapícháme větší množství hřebíčků a dáme takto upravené cibule též do hrnce (takto upravené cibule se ani při delším vaření nerozpadnou, ale jen předají chuť a po skončení vaření se celé vyjmou).

  3. Přidáme všechny další ingredience, solí zatím šetříme, uzené je slané, dosolíme až na konec.

  4. Nešetříme hlavně hořčicí, medem a kečupem, pomalu přivedeme k varu a vaříme doměkka fazolí, asi tři hod. Je možno použít pomalý hrnec, během vaření je nutno dle potřeby dolévat vodu.

  5. Výsledný produkt by nemělo být třeba zahušťovat, dostatečně jej zahustí rozmněklé fazole.

  6. Po uvaření dochutíme ještě solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!