Hroznová šťáva, mražené podzimní mlsání

Recepty, Moučníky

Suroviny

800 g modrých hroznů
100 ml vody
5 hřebíčků
4 cm dlouhá skořice
3-4 lžíce medu
šťáva z citronu podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do malého kastrůlku dáme hřebíček a skořici, přidáme 100ml vody a slabým varem vaříme pod pokličkou 10 minut.

  2. Mezitím důkladně opláchneme hrozny, otrháme od stopek a bobule umeleme v odšťavńovacím mlýnku. Jde to dobře i na masovém mlýnku, ale pak musíme vše ještě propasírovat přes hustý cedník.

  3. Z kastrůlku odstraníme koření, přidáme med, zahřejeme a promícháme. Přilijeme k hroznové šťávě a podle své chuti a potřeby okyselíme. Nalijeme do silikonových tvořítek a dáme zmrznout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!