Hroznová šťáva, mražené podzimní mlsání
Recepty, MoučníkySuroviny
- 800 g modrých hroznů
- 100 ml vody
- 5 hřebíčků
- 4 cm dlouhá skořice
- 3-4 lžíce medu
- šťáva z citronu podle chuti
Postup Hroznová šťáva, mražené podzimní mlsání
Postup přípravy receptu
-
Do malého kastrůlku dáme hřebíček a skořici, přidáme 100ml vody a slabým varem vaříme pod pokličkou 10 minut.
Mezitím důkladně opláchneme hrozny, otrháme od stopek a bobule umeleme v odšťavńovacím mlýnku. Jde to dobře i na masovém mlýnku, ale pak musíme vše ještě propasírovat přes hustý cedník.
Z kastrůlku odstraníme koření, přidáme med, zahřejeme a promícháme. Přilijeme k hroznové šťávě a podle své chuti a potřeby okyselíme. Nalijeme do silikonových tvořítek a dáme zmrznout.