Zeleninový guláš s uzeninou a fazolí

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

100 g špeku
240 g cibule (2 velké)
50 g česneku (2 velké stroužky)
200 g pikantní klobásy Maďarská apod.
400 g salámu
300 g rajčat
150 g mrkve (1 středně velká)
400 g brambor (2 velké)
80 g červená paprika
80 g žlutá paprika
80 g zelená paprika
420 g červených fazolí ve slaném nálevu (můžeme vynechat)
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
3 velké prolisované stroužky česneku
sůl
mletý pepř
nasekané lístky petržele

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodu, sloupneme a nakrájíme na kousky. Mrkev a jednu bramboru nakrájíme na drobné kostičky, druhou před dokončením guláše nastrouháme na drobných slzičkách. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli nadrobno a česnek na tenké plátky. Klobásu nakrájíme na kolečka, salám na větší kostky a špek na drobné kostičky.

  2. Do kastrolu dáme vyškvařit špek. Po vyškvaření ho z kastrolu odložíme stranou a do menšího kastrůlku slijeme část vyškvařenéto tuku.

  3. V kastrolu orestujeme cibuli a česnek, přidáme všechnu uzeninu a necháme prudce cca 3minuty osmažit. Přidáme rajčata, bramboru, mrkev, koření, nálev z fazolí a podlijeme vodou. Zlehka osolíme, promícháme a zakryté poklicí dusíme slabým varem 1 0minut.

  4. Poté přidáme papriky, nastrouhanou bramboru, malinko podlijeme horkou vodou a za občasného promíchání dusíme 10 minut. 5 minut před koncem přidáme fazole, prolisovaný česnek, vyškvařený špek a dovaříme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

  5. Na talíři posypeme petrželkou a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!