Čínské nudle v rajčatové polévce

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kg rajčat
1 větší rajský protlak
1 cibule
2 stroužky česneku
2 ks čínských vaječných nudlí
1 l vývaru
2 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
cca lžíce octa
2 lžíce cukru
bobkový list
nové koření
celá skořice
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slupku rajčat nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou (pár minut je v ní necháme stát), ponoříme do studené vody a sloupneme slupku.

  2. Nakrájíme na malé kousky.

  3. Rozehřejeme olej a opečeme na něm jemně nasekanou cibuli dozlatova.

  4. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem.

  5. Uvedeme k varu, přidáme rajčata, rajský protlak, utřený česnek, cukr, ocet, nové koření (asi 6 kuliček), dva bobkové listy, ruličku celé skořice a pepř.

  6. Vaříme na mírné teplotě asi 20-30 minut, až jsou rajčata rozvařená.

  7. Poté vyjmeme koření a polévku rozmixujeme dohladka.

  8. Znovu ji uvedeme k varu a vložíme do ní čínské nudle.

  9. Za občasného promíchání (nudle mají tendenci se přichytávat ke dnu) pomalu vaříme asi 3 minuty, nebo až nudle změknou.

  10. Dochutíme pepřem a solí, případně dosladíme nebo zastříkneme octem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!