Famózní fazolky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 100 g pečeného kuřecího masa
- 4 plátky Mozzarelly
- 120 g zelených fazolek (měla jsem mražené)
- 2 lžíce najemno nakrájeného pórku
- 1 lžička Tandoori masala
- sezamové semínko
- javorový sirup
- česnek
- sůl
- 2 lžíce olivového oleje
- sezamové semínko
- řeřicha (nemusí být)
Postup Famózní fazolky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a prudce opečeme na lžící olivového oleje.
Ke konci přidáme Tandoori masala, promícháme a odstavíme.
Česnek prolisujeme a smícháme s druhou lžící olivového oleje.
Fazolky povaříme krátce v osolené vodě, na cedníku pak prolijeme vodou studenou, aby si zachovaly barvu.
Naskládáme je na talíř, česnekovým olejem a posypeme sezamem.
Na ně položíme plátky mozzarelly a pokapeme javorovým sirupem.
Přidáme kousky opečeného masa.
Obložíme pórkem a posypeme řeřichou.