Falešný zajíc
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 starší houska
- 2 cibule
- 600 g mletého masa mix
- 2 vejce
- 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- 2 lžičky ostré hořčice
- sůl
- pepř
- 1 lžička sladké papriky
- 2 lžíce oleje
- 1 rajče
- 125 ml masového vývaru
- 75 g zakysané smetany
Postup Falešný zajíc
Postup přípravy receptu
-
Housku namočíme zhruba na 10 minut do vody a pak ji dobře vymačkáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mleté maso smícháme s houskou, cibulí, vejci, petrželkou, hořčicí a dobře prohněteme. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
Ze směsi vytvarujeme podélný bochník. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Na pánvi rozpálíme olej a bochník sekané na něm ze všech stran dobře opečeme. Vložíme do pekáče a dáme zhruba na hodinu péct do horké trouby.
Rajče omyjeme, okolí stopky vykrojíme a dužinu nakrájíme na kostičky. Pokrájené rajče smícháme s masovým vývarem a během pečení maso poléváme. Hotovou pečeni nakrájíme na plátky. Omáčku smícháme se zakysanou smetanou,osolíme,opepříme. Jako příloha se hodí bramborová kaše a čerstvý salát.