Falešný zajíc

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 starší houska
2 cibule
600 g mletého masa mix
2 vejce
2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
2 lžičky ostré hořčice
sůl
pepř
1 lžička sladké papriky
2 lžíce oleje
1 rajče
125 ml masového vývaru
75 g zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Housku namočíme zhruba na 10 minut do vody a pak ji dobře vymačkáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mleté maso smícháme s houskou, cibulí, vejci, petrželkou, hořčicí a dobře prohněteme. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.

  2. Ze směsi vytvarujeme podélný bochník. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Na pánvi rozpálíme olej a bochník sekané na něm ze všech stran dobře opečeme. Vložíme do pekáče a dáme zhruba na hodinu péct do horké trouby.

  3. Rajče omyjeme, okolí stopky vykrojíme a dužinu nakrájíme na kostičky. Pokrájené rajče smícháme s masovým vývarem a během pečení maso poléváme. Hotovou pečeni nakrájíme na plátky. Omáčku smícháme se zakysanou smetanou,osolíme,opepříme. Jako příloha se hodí bramborová kaše a čerstvý salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!