Falešný vlašákz květáku
Recepty, SalátySuroviny
- 300-400 g květáku
- 150 g šunkového salámu
- 100 g mrkve
- 80 g celeru
- 2-3 nakládané okurky
- hrášek sterilovaný nebo mražený
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- cca 100 g majonézy (podle chuti)
- pár kapek worcester omáčky
- sůl
- pepř
- špetka cukru
- trochu nálevu z okurek
Postup Falešný vlašákz květáku
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky, mrkev a celer na kostičky. Vše uvaříme ve slané vodě na skus. Pokud dáme mražený hrášek, přidáme ho chvíli před koncem vaření.
Vychlazený květák nasekáme na drobnější kousky a salám s okurkami také. Vše dáme do mísy, přidáme majonézu, hořčici a dochutíme zbývajícími surovinami.
Salát necháme vychladit a podáváme jako přílohový, s pečivem nebo jako samostatné jídlo. Salát se může obměnit přidáním jarní cibulky nebo třeba sýru.