Řízečky v mandlové strouhance s domácím dipem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- krůtí maso (prsa nebo medailonky)
- nebo 500 g kuřecích prsou
- 100 g mletých mandlí
- 40 g strouhaného parmazánu
- 1 vejce
- sůl, pepř
- 1/2 KL mleté skořice
- 1/2 KL římského kmínu
- sádlo nebo olej
- Dip:
- 200 g zakysané smetany
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 1 středně velká kyselá okurka, jemně nastrouhaná
- sůl, pepř
Postup Řízečky v mandlové strouhance s domácím dipem
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozpalte na 190 °C (horkovzduch na 170 °C). Plech pomažte sádlem/olejem. Maso očistěte a nakrájejte na 1 cm vysoké menší řízečky. V jedné ploché misce smíchejte mandle a parmazán.
Do další ploché misky (nebo hlubokého talíře) rozklepněte vejce, přidejte asi 2 lžíce vody, sůl, pepř, skořici a římský kmín a prošlehejte vidličkou. Maso postupně namáčejte do vejce, vytáhněte vidličkou, nechte zlehka okapat, obalte v mandlové směsi a položte na připravený plech.
Plech s řízky vložte do rozpálené trouby a pečte 12 minut, pak postupně všechny otočte a pečte dalších 12 minut. Řízky jde péct najednou 25 minut a neotáčet, ale nebudou mít tak hezkou barvu.
Dip: Do misky vložte všechny ingredience a promíchejte. Řízečky podávejte ještě horké s vařeným bramborem omaštěným máslem a připraveným dipem.