Candát na tymiánu
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety candáta (candát obecný- Lidl, cca 200 g porce)
- koriandr
- tymián
- sůl
- hladká mouka
- olivový olej
- 3 lžíce másla
Postup Candát na tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Vykostěné filety na straně s kůží několika jemnými řezy prořízneme, ale nikoli maso, aby se při opékání na pánvičce filety nekroutily.
Strany bez kůže důkladně osolíme, posypeme koriandrem a sušeným tymiánem, lehce pokapeme olejem a necháme cca deset minut odpočinout.
Poté stranu kůže obalíme v hladké mouce a na rozpáleném másle s trochou olivového oleje osmažíme, nejprve kůží dolů, pak opatrně obrátíme (ryba je křehká a může se zlomit/rozpadat). Podávala jsem s bramborovou kaší s hráškem a oblohou.