Falafel v pitta chlebu

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 konzerva cizrny (400g)
1 vejce
trocha hladké mouky
malá cibulka
česnek (dle chuti)
petrželka
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu slijeme a rozmixujeme (nebo rozmačkáme na kaši). Přidáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou cibulku, nasekanou petrželku, pepř a sůl. Vmícháme vejce a pokud je potřeba, přisypeme trochu mouky. Těsto má být tvárné a musí z něj jít udělat kouličky velikosti vlašského ořechu.

  2. Osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Usmažený falafel dáme na papírovou utěrku, abychom odstranili přebytečný olej. Podáváme se zeleninou v chlebu pitta.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!