Perníkové nudle (těstoviny) s povidlovým přelivem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

cca 250 g širokých nudlí
sůl
60 - 80 g perníku na strouhání
máslo
cca 3 lžíce švestkových povidel
černý čaj, rum, likér...
zakysaná smetana nebo šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě.

  2. Během vaření nudlí nastrouháme perník a zředíme povidla do tekutější konzistence černým čajem nebo převařenou vodou, případně pro dospěláky s troškou rumu, slivovice nebo likéru dle chuti.

  3. Nudle scedíme, promícháme s kouskem másla a následně i s nastrouhaným perníkem.

  4. Pak perníkové nudle nandáme na talíř, přelijeme dle chuti povidlovým přelivem, dozdobíme kopečkem zakysané smetany nebo šlehačky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!