Pečený falafel

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

260 g cizrny (namočená, ale nevařená!)
1 hrnek nasekané čerstvé cibule nebo šalotky
4 stroužky protřeného česneku
1-2 pl římského kmínu
sůl & pepř
chilli podle chuti
velká hrst nasekaného koriandru

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu dopředu namočíme, ideální je na 2 dny. V průběhu ji proplachujeme a vyměňujeme vodu.

  2. Všechny ingredience vložíme do mixéru a jednoduše umixujeme. Směs můžete mít úplně do hladka nebo v ní nechat kousky cizrny, je to jen a jen na vás.

  3. Poté takto připravenou směs necháme na 15-30 minut odpočinout v lednici.

  4. Z vychalzené směsi tvarujeme malé placičky (lépe a rychleji se prosmaží) nebo kuličky.

  5. Buď to je můžete smažit v rozpálené pánvi nebo můžete dát falafel na cca 30-40 minut do trouby na 220 stupňů. Zhruba po 20 minutách jej otočíme a necháme zezlátnout z obou stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!