Pečený falafel
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 260 g cizrny (namočená, ale nevařená!)
- 1 hrnek nasekané čerstvé cibule nebo šalotky
- 4 stroužky protřeného česneku
- 1-2 pl římského kmínu
- sůl & pepř
- chilli podle chuti
- velká hrst nasekaného koriandru
Postup Pečený falafel
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu dopředu namočíme, ideální je na 2 dny. V průběhu ji proplachujeme a vyměňujeme vodu.
Všechny ingredience vložíme do mixéru a jednoduše umixujeme. Směs můžete mít úplně do hladka nebo v ní nechat kousky cizrny, je to jen a jen na vás.
Poté takto připravenou směs necháme na 15-30 minut odpočinout v lednici.
Z vychalzené směsi tvarujeme malé placičky (lépe a rychleji se prosmaží) nebo kuličky.
Buď to je můžete smažit v rozpálené pánvi nebo můžete dát falafel na cca 30-40 minut do trouby na 220 stupňů. Zhruba po 20 minutách jej otočíme a necháme zezlátnout z obou stran.