Dýňový perník s ořechy a čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g hladké mouky
- 350 g cukru
- 350 g dýně hokaido
- 100 g másla
- 150 ml mléka
- 3 vejce
- 1 kypřící prášek
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička skořice
- 1 lžička muškátového oříšku
- 100 g hořké čokolády
- 80 g nasekaných vlašských ořechů
- 30 g posekaných dýňových semínek
Postup Dýňový perník s ořechy a čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a pořádně promícháme. Dále postupně zašleháme mouku s práškem do pečiva, kakao, skořici a muškátový oříšek. Přilijeme mléko a promícháme.
Dýni nemusíme loupat. Nastrouháme ji na jemno a přidáme ji ke směsi. Nakonec stěrkou vmícháme posekanou čokoládu, ořechy a semínka.
Hotovou směs vlijeme do vymazané a vysypané formy (nebo pekáčku) a dáme péct na 170 stupňů cca 45 minutek. Pro jistotu zkusíme test se špejlí.