Dýňový guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1/2 středně velké dýně hokaido
cca 500 g hovězí kližka (použila jsem maso z krku)
2 velké cibule
olej dle potřeby
mletá paprika
sůl
pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Příprava tohoto guláše se vlastně v zásadě neliší od přípravy toho klasického (jen já nepoužívám mouku k zahuštění, jako se to v českých domácnostech často dělá).

  2. Na trošce tuku osmahneme cibuli - krájím ji klidně i docela nahrubo, neboť základ stejně mixuji, aby se tak šťáva hezky zahustila. Když cibule začne chytat barvu, přidáme na kostky nakrájené a okořeněné hovězí maso a dýni (taktéž na větší kostky nakrájenou).

  3. Společně orestujeme, zaprášíme mletou paprikou a podlijeme vodou - tolik, aby bylo vše ponořené, ale rozhodně ani o kapku víc.

  4. Vaříme do změknutí masa, což trvá většinou něco přes hodinku. Nakonec vybereme maso a část dýně, a zbytek společně rozmixujeme. Dýně a cibule omáčku zahustí a nebudete už potřebovat žádnou jinou (nezdravou) variantu.

  5. Pokud si s gulášem chcete vyhrát, vyduste několikrát až do základu a znovu podlévejte, chytne tak krásně tmavou barvou. Pokud jste zvyklí, klidně přidejte rajský protlak, česnek, majoránku, kmín či cokoliv jiného, čím guláš rádi dochucujete.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!