Dýňový dort s pomerančovým krémem šmakoun
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Na těsto:
- 230 g oloupané dýně hokkaido jemně nastrouhané
- 220 g oloupaných jablek jemně nastrouhaných
- 1 kávová lžička skořice
- 80 g vlašských ořechů nastrouhaných
- 75 g českého ghíčka nebo oleje
- 50 g medu (třtinového cukru)
- 1 vejce
- 2 kávové lžičky jedlé sody
- 80 g špaldové mouky
- 50 g pohankové mouky
- 50 g rýžové mouky.
- Na krém:
- 500 g měkkého tvarohu
- 200 g pomerančového krému šmakoun
- 20 g ořechů na posypání
Postup Dýňový dort s pomerančovým krémem šmakoun
Postup přípravy receptu
-
Smícháme dýni, jablka, skořici, ořechy, máslo, vejce a med.
Přidáme mouky smíchané s jedlou sodou a promícháme.
Nalijeme do formy vyložené pečicím papírem, nebo vymazané a vysypané, a pečeme na cca 180 °C cca 45 min. Zkoušíme špejlí, až zůstane čistá. Po vychladnutí rozkrojíme, naplníme krémem, pomažeme i svrchu a posypeme ořechy.