Dýňový cheesecake (Hokkaido)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 balení sušenek BeBe kakaové
- 300 g dýně Hokkaido (bez semínek)
- 100 ml polotučného mléka
- 2 vejce
- 40 g medu
- 1 ks BIO vanilkový cukr
- 250 g odtučněného tvarohu
- 250 g sýru Ricotta
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli
Postup Dýňový cheesecake (Hokkaido)
Postup přípravy receptu
-
Na plech vyložený pečícím papírem si poklademe na kousky pokrájenou dýni i se slupkou a necháme péct v troubě předehřáté na 180°C cca 30 minut.
Mezitím si připravíme korpus. Sušenky rozdrtíme válečkem nebo rozemeleme v mixéru a zalijeme mlékem. Důkladně promícháme a rozprostřeme na dno dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Korpus dáme do trouby na 10 minut.
Dále si v míse smícháme ricottu, tvaroh, vejce, med, vanilkový cukr, skořici a přidáme špetku soli.
Upečenou dýni rozmixujeme dohladka a přidáme k tvarohové směsi. Vše vlijeme na korpus a pečeme dalších 45-60 minut. Povrch by měl zezlátnout a náplň ztuhnout.