Dýňové rizoto s parmazánem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Ingredience:
- 2 hrnky rýže basmati
- 100 g másla
- 4 PL olivového oleje
- 1 cibule
- 1 litr zeleninového vývaru
- 450 g máslové dýně
- 100 g parmazánu
- 2 dcl bílého vína
- 2 ČJL dýňového koření
- sůl
- pepř
Postup Dýňové rizoto s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Máslo spolu s olivovým olejem rozehřejeme a osmahneme cibulku. Přidáme na kostičky pokrájenou dýni a orestujeme. Přidáme dva hrnky rýže a promícháme, aby se vše obalilo tukem. Přilijeme bílé víno a necháme odpařit. Naběračkou postupně přiléváme vývar tak, že vždy přilijeme jednu naběračku, počkáme, až ho rýže nasaje a přilijeme další. Tento postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar, nebo dokud rýže není měkká.
V momentě, kdy máme hotovou rýži, přidáme nastrouhaný parmazán, dýňové koření, sůl a pepř. Vše spolu dobře promícháme.