Dýňové rizoto s parmazánem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Ingredience:
2 hrnky rýže basmati
100 g másla
4 PL olivového oleje
1 cibule
1 litr zeleninového vývaru
450 g máslové dýně
100 g parmazánu
2 dcl bílého vína
2 ČJL dýňového koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Máslo spolu s olivovým olejem rozehřejeme a osmahneme cibulku. Přidáme na kostičky pokrájenou dýni a orestujeme. Přidáme dva hrnky rýže a promícháme, aby se vše obalilo tukem. Přilijeme bílé víno a necháme odpařit. Naběračkou postupně přiléváme vývar tak, že vždy přilijeme jednu naběračku, počkáme, až ho rýže nasaje a přilijeme další. Tento postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar, nebo dokud rýže není měkká.

  2. V momentě, kdy máme hotovou rýži, přidáme nastrouhaný parmazán, dýňové koření, sůl a pepř. Vše spolu dobře promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!