Dýňové noky

Recepty, Přílohy

Suroviny

Noky:
1 kg dýně hokkaido (oloupané, zbavené semen, nakrájené na menší kousky)
2 mrkve
300 g hladké mouky
60 g másla
hrst nasekaných šalvějových lístků
olivový olej na pokapání dýně
sůl
pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Plech vyložte pečícím papírem. Rozprostřete na něj dýni s mrkví a rovnoměrně pokapejte olejem. Osolte a opepřete.

  2. Pečte ve vyhřaté troubě na 200°C 40-45 minut doměkka. Upečenou dýni s mrkví přesuňte do mísy a rozmačkejte. Používám tyčový mixér. Nechte chvilku stát.

  3. Pak přidejte mouku, podle potřeby dosolte či dopepřete. Důkladně propracujte, aby vzniklo vláčné těsto. Vyklopte ho a rozdělte na čtyři díly. Z každého vytvarujete 30 cm dlouhého hada. Nakrájejte jej na 3 cm kousky a stiskněte hroty vidličkou. Vaříme asi 4 min ve vroucí vodě.

  4. V rendlíku rozehřejte máslo. Až začne pěnit, vsypte šalvěj, smažte 2 min do křupava. Promíchejte s noky a podávejte k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!