Dýňová polévka bez mléka (pro alergiky)

Recepty, Polévky

Suroviny

750 g dýně hokkaido – (neloupaná, nakrájená na kostičky)
2 brambory – (oloupané, nakrájené na kostičky)
1 malá cibule
2 stroužky česneku
olej
1 malá lžička mletého muškátového oříšku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a dýni a zalijeme asi 1.5 litru vody. Přidáme prolisovaný česnek, muškátový oříšek a osolíme.

  2. Pod pokličkou vaříme doměkka (asi 30 minut).

  3. Celou směs následně rozmixujeme na hladký krém.

  4. Dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem a před podáváním ozdobíme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!