Dýňová polévka bez mléka (pro alergiky)
Recepty, PolévkySuroviny
- 750 g dýně hokkaido – (neloupaná, nakrájená na kostičky)
- 2 brambory – (oloupané, nakrájené na kostičky)
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- 1 malá lžička mletého muškátového oříšku
- sůl
- pepř
Postup Dýňová polévka bez mléka (pro alergiky)
Postup přípravy receptu
-
Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a dýni a zalijeme asi 1.5 litru vody. Přidáme prolisovaný česnek, muškátový oříšek a osolíme.
Pod pokličkou vaříme doměkka (asi 30 minut).
Celou směs následně rozmixujeme na hladký krém.
Dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem a před podáváním ozdobíme sekanou petrželkou.