Dýně v petrželkovo-česnekovém těstíčku
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- dýně na pečení
- sůl
- 1 vejce
- cca 100 g hladké mouky
- cca 150 ml mléka
- pepř mletý
- 2 stroužky česneku
- petrželka
Postup Dýně v petrželkovo-česnekovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Tekvicu očistíme, nakrájame na 1 cm hrubé kolieska - krk, ostatnú časť vydlabeme a nakrájame polkolieska. Osolíme a necháme odstáť.
Potom osušíme, obalíme v múke a namáčame v cestíčku a pomaly smažíme na oleji.
Cestíčko si pripravíme vyšľahaním vajca, múky, mlieka, dobre osolíme, vmiešame štipku korenia, posekanú vňať a pretlačíme cesnak.