Dýně s hruškou na víně

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

400 g již očištěné dýně Hokkaido (1/2 z menšího plodu)
200 ml bílého vína (použila jsem Rulandské)
1 žlutá cibule
1 červená cibule
1 velká hruška
2 PL sezamového semínka
1 PL lněného semínka
sůl
špetka chilli
3 cm plátek másla
zelená petrželka na posypání hotového pokrmu

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřáté máslo dáme na 3 minuty orestovat na tenké půlměsíčky pokrájené cibule.

  2. Pak přidáme na stejně velké kostky pokrájenou dýni i se slupkou, přisypeme lněné semínko a 1 PL sezamového, mírně osolíme, dáme chilli a víno. Promícháme, přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme 5 minut.

  3. Poté přidáme oloupanou a na drobnější kostičky pokrájenou hrušku a již nepřikryté za občasného promíchání dusíme dalších 5 minut.

  4. Mezitím na suché rozpálené pánvičce prudce osmahneme zbývající lžíci sezamového semínka, kterým pak společně s petrželkou posypeme hotový pokrm. Podáváme s lehce osmaženým bílým pečivem, které můžeme mírně očesnekovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!