Dušený kapr na červeném víně
Recepty, RybySuroviny
- 500 g kapra
- 60 g másla
- 1 cibule
- 1- 2 stroužky česneku
- 0,2 l červeného vína
- 1 pol. lžíce hladké mouky
- 1 pol. lžíce rajčatového protlaku
- cukr
- mletý pepř
- sůl
- šťávu z 1/2 citronu
Postup Dušený kapr na červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra zbavíme páteře a žeber. Filety prořízneme co 2-3 mm až ke kůži. Ucítíme křupnutí, to se přeruší drobné kostičky ypsilonky, které pak nevadí při konzumaci. Touto úpravou získáme rybí porce bez kostí.
Porce kapra osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem a necháme odležet. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme odležené porce kapra, podlijeme červeným vínem a pod pokličkou dusíme cca 7 minut. Pak porce obrátíme a dusíme z druhé strany porcí dalších cca 7 minut.
Během dušení podle potřeby podléváme vínem. Porce kapra vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme zbylým vínem, povaříme.
Přidáme rajčatový protlak, podle chuti cukr a citronovou šťávu, prohřejeme a hotovou omáčkou přelijeme porce kapra na talíři. Podáváme s rýží nebo bramborem.