Dušené zelí s vinnou klobásou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

400 g okapaného kysaného zelí
1 velká cibule
olej nebo sádlo
300 g vinné klobásy
sůl na špičku lžičky
cca 2 lžíce cukru krupice - dle chuti
1 stroužek česneku
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce rozpáleného oleje nebo sádle osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme česnek, promícháme a přisypeme okapané zelí, osolíme, opepříme, osladíme dle chuti a dusíme pod poklicí cca 8-10 minut. Většinou není nutné zelí ani podlévat, cukr tekutinu ze zelí uvolní.

  2. Během dušení pokrájíme vinnou klobásu na menší dílky, které pak vložíme k zelí také podusit na cca 6-8 minut. Dusíme zvolna, aby klobása nepopraskala, ale pokud během dušení klobása popraská, není to na škodu, chuť v pokrmu zůstane a to je podstatné.

  3. Podáváme s čerstvým pečivem, bramborem, knedlíkem nebo gnocchi. Podávat můžeme i jako chuťovku k pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!