Dušené zelí s vinnou klobásou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 400 g okapaného kysaného zelí
- 1 velká cibule
- olej nebo sádlo
- 300 g vinné klobásy
- sůl na špičku lžičky
- cca 2 lžíce cukru krupice - dle chuti
- 1 stroužek česneku
- pepř
- sůl
Postup Dušené zelí s vinnou klobásou
Postup přípravy receptu
-
Na trošce rozpáleného oleje nebo sádle osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme česnek, promícháme a přisypeme okapané zelí, osolíme, opepříme, osladíme dle chuti a dusíme pod poklicí cca 8-10 minut. Většinou není nutné zelí ani podlévat, cukr tekutinu ze zelí uvolní.
Během dušení pokrájíme vinnou klobásu na menší dílky, které pak vložíme k zelí také podusit na cca 6-8 minut. Dusíme zvolna, aby klobása nepopraskala, ale pokud během dušení klobása popraská, není to na škodu, chuť v pokrmu zůstane a to je podstatné.
Podáváme s čerstvým pečivem, bramborem, knedlíkem nebo gnocchi. Podávat můžeme i jako chuťovku k pivu.