Pohankové babizny - starý lidový pokrm s uzeným masem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

250 g pohanky
350 g brambor
250 g uzeného masa
trochu vývaru z uzeného masa
slanina podle potřeby (50 - 80 g)
sůl podle chuti
kysané zelí nebo zeleninový salát k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku spaříme, propláchneme, zalejeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Mezitím uvaříme do poloměkka brambory a zvlášť i uzené maso. Brambory pak nakrájíme na kostky, stejně tak uzené maso. Nabobtnalou pohanku, brambory a maso smícháme, podle potřeby zředíme vývarem z uzeného masa, je-li maso sušší, tak vše polijeme zvlášť rozpuštěnou slaninou, vložíme do trouby a zapečeme. Podáváme s kysaným zelím nebo zeleninovým salátem.

  2. Pokrm lze dle vlastní fantazie obměňovat kořením, bylinkami, zeleninou, houbami, sýrem, podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!