Pohankové babizny - starý lidový pokrm s uzeným masem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 250 g pohanky
- 350 g brambor
- 250 g uzeného masa
- trochu vývaru z uzeného masa
- slanina podle potřeby (50 - 80 g)
- sůl podle chuti
- kysané zelí nebo zeleninový salát k podávání
Postup Pohankové babizny - starý lidový pokrm s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Pohanku spaříme, propláchneme, zalejeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Mezitím uvaříme do poloměkka brambory a zvlášť i uzené maso. Brambory pak nakrájíme na kostky, stejně tak uzené maso. Nabobtnalou pohanku, brambory a maso smícháme, podle potřeby zředíme vývarem z uzeného masa, je-li maso sušší, tak vše polijeme zvlášť rozpuštěnou slaninou, vložíme do trouby a zapečeme. Podáváme s kysaným zelím nebo zeleninovým salátem.
Pokrm lze dle vlastní fantazie obměňovat kořením, bylinkami, zeleninou, houbami, sýrem, podle vlastní chuti.