Dušené kapustičky s brokolicí
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 100 g másla nebo tuku na pečení
- 100 – 200 g anglické slaniny na nudličky
- 1 velká cibule (na větší kostičky)
- 1 velkou mrkev na nudličky
- 1/2 brokolice
- 500 g kapustiček očistit a krájet na ¼
- 1/2 hlavy česneku
- 2 dcl bílého vína
- sůl
- pepř
- 125 ml
- lžička mouky nebo hotové jíšky (např.Knorr)
Postup Dušené kapustičky s brokolicí
Postup přípravy receptu
-
100 g másla nebo tuku na pečení, 100–200 g anglické slaniny na nudličky, 1 velká cibule na větší kostičky nechat na hluboké pánvi zesklovatět. Potom přidat 1 velkou mrkev na nudličky.
Nakrájené košťály z 1/2 brokolice (růžičky nechat nakonec), 500 g kapustiček očistit a krájet na 1/4 cca 1/4 hlavy česneku, rozdrtit plochou nože a pokrájet nahrubo a přidat.
Dusit cca 15 minut, podlít 2 dcl bílého vína, dále vodou a mírně osolit, opepřit. Když jsou kapustičky měkké přidat růžičky brokolice a znova 1/4 hlavy česneku a dusit 5 minut.
Ve 125 ml šlehačky rozkvedlat lžičku mouky nebo hotové jíšky (např.Knorr), promíchat a po cca 1-2 minutách je hotovo. Podáváme posypané sýrem dle chuti, nebo s vařeným bramborem.