Dušené kapustičky s brokolicí

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

100 g másla nebo tuku na pečení
100 – 200 g anglické slaniny na nudličky
1 velká cibule (na větší kostičky)
1 velkou mrkev na nudličky
1/2 brokolice
500 g kapustiček očistit a krájet na ¼
1/2 hlavy česneku
2 dcl bílého vína
sůl
pepř
125 ml
lžička mouky nebo hotové jíšky (např.Knorr)

Postup přípravy receptu

  1. 100 g másla nebo tuku na pečení, 100–200 g anglické slaniny na nudličky, 1 velká cibule na větší kostičky nechat na hluboké pánvi zesklovatět. Potom přidat 1 velkou mrkev na nudličky.

  2. Nakrájené košťály z 1/2 brokolice (růžičky nechat nakonec), 500 g kapustiček očistit a krájet na 1/4 cca 1/4 hlavy česneku, rozdrtit plochou nože a pokrájet nahrubo a přidat.

  3. Dusit cca 15 minut, podlít 2 dcl bílého vína, dále vodou a mírně osolit, opepřit. Když jsou kapustičky měkké přidat růžičky brokolice a znova 1/4 hlavy česneku a dusit 5 minut.

  4. Ve 125 ml šlehačky rozkvedlat lžičku mouky nebo hotové jíšky (např.Knorr), promíchat a po cca 1-2 minutách je hotovo. Podáváme posypané sýrem dle chuti, nebo s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!