Všehochuť z vepřových vnitřností
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 100 g Gazdovské slaniny
- 300 g vepřových slezinek (3 ks cca 20 cm dlouhé)
- 200 g vepřových jater
- 1 větší cibule
- 2 rajčata
- 4 větší žampiony
- 1 kl drceného kmínu
- 1 pl oleje
- 1 pl hladké mouky
- 2 kl sladké mleté papriky
- 200 ml studené vody
- sůl
- mletý pepř
- snítka libečku na vyvaření
- zelená petrželka na ozdobení
Postup Všehochuť z vepřových vnitřností
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme a osušíme. Ze slezinek odstraníme bílou bránici a nakrájíme na šikmé proužky, játra nakrájíme na silnější plátky a ty překrájíme na kostky.
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme na drobné kostky. Žampiony sloupneme a nakrájíme na široké plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.
Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do hlubšího kastrolu na rozehřátý olej a necháme zrůžovět. Přidáme nakrájené slezinky a játra a necháme zprudka orestovat.
Dále přidáme cibuli, rajčata, libeček a kmín, dobře promícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme ve vlastní šťávě 10 minut.
Přisypeme žampiony a dusíme dalších 10 minut. Mezitím si ve vodě rozmícháme hladkou mouku s paprikou, vlijeme do podušené směsi a necháme 5 minut provařit.
Dle potřeby dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat buď s houskovým knedlíkem nebo s rýží, posypané zelenou petrželkou.