Dušené kachní prso na zázvoru a kayenském pepři
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kachní prso tak aspoň 250 g
- 1 lžička sušeného zázvoru
- trošku čerstvého zázvoru
- 1 malá cibule
- 1 lžička sojové omáčky
- větší špetka kayenského pepře
- 1/2-1 lžíce Solamylu
- máslo nebo olej
- voda
Postup Dušené kachní prso na zázvoru a kayenském pepři
Postup přípravy receptu
-
Prso si nakrájíme na plátky, osolíme, dáme pepř a orestujeme z obou stran na másle a vyndáme je stranou.
Do výpeku dáme nastrouhanou cibuli, čerstý i sušený zázvor, sojovou omáčku, přilijeme trochu vody-kolik chceme šťávy a ochutíme solí.
Vrátíme maso z prsa a dusíme do měkka, ke konci zalijeme a zahustíme solamylem, který rozmícháme v trošce vody, chvilku ještě povaříme.