Dušené kachní prso na zázvoru a kayenském pepři

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kachní prso tak aspoň 250 g
1 lžička sušeného zázvoru
trošku čerstvého zázvoru
1 malá cibule
1 lžička sojové omáčky
větší špetka kayenského pepře
1/2-1 lžíce Solamylu
máslo nebo olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Prso si nakrájíme na plátky, osolíme, dáme pepř a orestujeme z obou stran na másle a vyndáme je stranou.

  2. Do výpeku dáme nastrouhanou cibuli, čerstý i sušený zázvor, sojovou omáčku, přilijeme trochu vody-kolik chceme šťávy a ochutíme solí.

  3. Vrátíme maso z prsa a dusíme do měkka, ke konci zalijeme a zahustíme solamylem, který rozmícháme v trošce vody, chvilku ještě povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!