Dušené hlávkové zelí s jablky
Recepty, PřílohySuroviny
- 500 g hlávkového zelí
- 40 g sádla nebo oleje
- 40 g cibule
- 20 g hladké mouky
- 130 g syrových brambor
- 160 g nakyslých jablek
- sůl
- celý kmín
- ocet
- cukr
Postup Dušené hlávkové zelí s jablky
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrouháme, zalijeme menším množstvím vody, osolíme, okmínujeme a dusíme do poloměkka. Občas promícháme.
Na tuku orestujeme na menší kostky nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Tu za stálého prošlehavání zředíme trochou studené vody a přidáme k zelí. To mícháme až do doby, kdy opět zavaří. Pokud je třeba, přidáme vodu. Následně přidáme oloupané a jemně nastrouhané brambory a hrubě nastrouhaná jablka, ta můžou být i se slupkou. Vše ještě podusíme, až je zelí měkké. Pokud je třeba, opět přidáme trochu vody a tím si upravíme požadovanou konzistenci.
Zelí dochutíme cukrem, octem a případně ještě dosolíme.