Dušená plec s hlávkovým zelím
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřové plece
- 1/2 hlávky bílého zelí
- 2 červené papriky
- 1/4 celeru
- hrst namočených sušených hub
- 5 čerstvých žampionů
- 2 cibule
- 1 polévkové lžíce sójové omáčky
- mletá sladká paprika
- kmín
- pepř
- vývar
- sůl
- olej
Postup Dušená plec s hlávkovým zelím
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme pokrájené maso, okořeníme, osolíme a necháme pustit šťávu. Poté přidáme namočené sušené houby, trochu podlijeme vývarem nebo vodou a asi 3/4 hodiny dusíme a mírně podléváme. Pak vložíme pokrájenou zeleninu a žampiony a dusíme do měkka. Dochutíme sójovou omáčkou a podle potřeby zahustíme.