Dušená kedlubna s mletým masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa mix
- 250-300 g oloupané kedlubny
- 2 cibule
- cca 2 lžíce kari
- olej
- sůl nebo sojová omáčka
- 2 řapíky celeru
- cca 200 ml smetany na vaření
- jíška, hladká mouka nebo solamyl
Postup Dušená kedlubna s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme, pokrájíme na kostičky a necháme na trošce rozpáleného oleje lehce zezlátnout.
Přidáme na nudličky pokrájený řapíkatý celer, mleté maso a dále smažíme do vysmažení šťávy z masa, za častého promíchání. Ke konci smažení osolíme.
Poté přisypeme kari koření dle chuti a barvy, krátce osmažíme, přisypeme na kostičky nebo nudličky pokrájenou kedlubnu (mladou, nedřevnatou) a přilijeme smetanu.
Dusíme do změknutí kedlubny za občasného promíchání a případného podlití dle potřeby. Nakonec směs zahustíme troškou jíšky nebo solamylem nebo moukou rozmíchanou v malém množství studené vody a krátce provaříme.
Směs dochutíme dle chuti solí nebo sojovou omáčkou a můžeme podávat.
Podáváme s rýží, brambory, těstovinami, gnocchi, pečivem...