Dušená kedlubna s mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa mix
250-300 g oloupané kedlubny
2 cibule
cca 2 lžíce kari
olej
sůl nebo sojová omáčka
2 řapíky celeru
cca 200 ml smetany na vaření
jíška, hladká mouka nebo solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, pokrájíme na kostičky a necháme na trošce rozpáleného oleje lehce zezlátnout.

  2. Přidáme na nudličky pokrájený řapíkatý celer, mleté maso a dále smažíme do vysmažení šťávy z masa, za častého promíchání. Ke konci smažení osolíme.

  3. Poté přisypeme kari koření dle chuti a barvy, krátce osmažíme, přisypeme na kostičky nebo nudličky pokrájenou kedlubnu (mladou, nedřevnatou) a přilijeme smetanu.

  4. Dusíme do změknutí kedlubny za občasného promíchání a případného podlití dle potřeby. Nakonec směs zahustíme troškou jíšky nebo solamylem nebo moukou rozmíchanou v malém množství studené vody a krátce provaříme.

  5. Směs dochutíme dle chuti solí nebo sojovou omáčkou a můžeme podávat.

  6. Podáváme s rýží, brambory, těstovinami, gnocchi, pečivem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!