Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

buchty
500 g polohrubé mouky
20 g droždí
100 g másla
2 lžíce cukru
300 ml mléka
1 vejce
krém
1 vanilkový lusk
3 žloutky
1/2 lžičky nastrouhané citrónové kůry
4 lžíce cukru krupice
200 g (kelímek) smetany ke šlehání
200 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme do hrnku, zalijeme mlékem, přidáme cukr a necháme v teple vykynout.

  2. Dále v mikrovlnce necháme rozpustit máslo.

  3. Potom všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto, které dáme kynout (já ho dávám na 30 min. do trouby na 60 stupňů).

  4. Z těsta tvarujeme buchtičky a dáváme do máslem vymazaného pekáče.

  5. Ještě je potíráme máslem, aby se neslepily k sobě.

  6. Dáme do trouby na 60 st. na 20 min. vykynout, pak zvýšíme na 180 - 200 st. a pečeme dozlatova, cca 35 min.

  7. Krém: Do kastrůlku nalijeme smetanu s mlékem, přidáme kůru a rozříznutý vanilkový lusk, ze kterého jsme vyškrabali zrníčka a přidali k tomu.

  8. Na co nejmenším plameni ohřejeme a zvolna prohříváme, asi 10 minut.

  9. Dále v misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny.

  10. Pomalu k žloutkům za stálého míchání metličkou přiléváme svařené vanilkové mléko. Chce to pomalu, aby se to nesrazilo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!