Drožďová pomazánka bez vajec
Recepty, PomazánkySuroviny
- 1 cm silný plátek másla
- 2 lahůdkové cibulky
- 2 kostky droždí (84 g)
- 50 ml smetany (33%)
- 1,5 kelímku pomazánkového másla (300 g)
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl
- mletý pepř
Postup Drožďová pomazánka bez vajec
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém tuku restujeme do sklovita drobně nakrájené bílé části cibulek. Přidáme kvasnice a když se rozpustí a začínají se přichytávat k okraji a ke dnu hrnce, přidáme smetanu. Na mírném plameni neustále promícháváme 3 minuty. Pak odstavíme a necháme vystydnout.
Do vhodné hlubší nádoby dáme pomazánkové máslo, nakrájenou zelenou nať lahůdkové cibulky, pepř a citronovou šťávu. Přidáme vychladlé kvasnice a vše ručním elektrickým šlehačem ušleháme.
Podle potřeby osolíme a dáme alespoň na 1/2 hodiny vychladit do lednice. Podáváme namazané na čerstvém pečivu.