Drožďová pomazánka bez vajec

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 cm silný plátek másla
2 lahůdkové cibulky
2 kostky droždí (84 g)
50 ml smetany (33%)
1,5 kelímku pomazánkového másla (300 g)
1 lžíce citronové šťávy
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém tuku restujeme do sklovita drobně nakrájené bílé části cibulek. Přidáme kvasnice a když se rozpustí a začínají se přichytávat k okraji a ke dnu hrnce, přidáme smetanu. Na mírném plameni neustále promícháváme 3 minuty. Pak odstavíme a necháme vystydnout.

  2. Do vhodné hlubší nádoby dáme pomazánkové máslo, nakrájenou zelenou nať lahůdkové cibulky, pepř a citronovou šťávu. Přidáme vychladlé kvasnice a vše ručním elektrickým šlehačem ušleháme.

  3. Podle potřeby osolíme a dáme alespoň na 1/2 hodiny vychladit do lednice. Podáváme namazané na čerstvém pečivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!