Drožďová polévka s jarní cibulkou a bylinkami

Recepty, Polévky

Suroviny

droždí
červená cibulka (můžete ale použít i jinou)
zelené konce jarní cibulky
mléko
sůl
kmín
libeček
pažitka
petrželka
domácí nudle
pár lžic drůbežího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme na drobno nakrájenou červenou cibulku, přidáme droždí, které důkladně rozmícháme.

  2. Droždí v průběhu musí projít několika fázemi-nejdříve se hrudky rozmíchané s cibulkou musí rozpustit a vytvořit souměrnou tekutinu.

  3. Potom se droždí musí znovu zpevnit a skoro pevná kaše, která se postupně při smažení rozvoní, se zakápne několika lžícemi vývaru.

  4. Po celou dobu přeměny droždí musíte důkladně míchat, aby se droždí s cibulkou moc nepřichytávalo ke dnu.

  5. Zalijte vodou, přidejte sůl a kmín.

  6. Chvilku vařte, přisypte bylinky, rozkrájené kousky jarní cibulky, přilijte mléko a nechte jen dojít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!