Drožďová polévka s jarní cibulkou a bylinkami
Recepty, PolévkySuroviny
- droždí
- červená cibulka (můžete ale použít i jinou)
- zelené konce jarní cibulky
- mléko
- sůl
- kmín
- libeček
- pažitka
- petrželka
- domácí nudle
- pár lžic drůbežího vývaru
Postup Drožďová polévka s jarní cibulkou a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Osmahneme na drobno nakrájenou červenou cibulku, přidáme droždí, které důkladně rozmícháme.
Droždí v průběhu musí projít několika fázemi-nejdříve se hrudky rozmíchané s cibulkou musí rozpustit a vytvořit souměrnou tekutinu.
Potom se droždí musí znovu zpevnit a skoro pevná kaše, která se postupně při smažení rozvoní, se zakápne několika lžícemi vývaru.
Po celou dobu přeměny droždí musíte důkladně míchat, aby se droždí s cibulkou moc nepřichytávalo ke dnu.
Zalijte vodou, přidejte sůl a kmín.
Chvilku vařte, přisypte bylinky, rozkrájené kousky jarní cibulky, přilijte mléko a nechte jen dojít.