Dortík s višňovým želé
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 4 vejce
- 160 g cukru krupice
- 4 lžíce oleje
- 160 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 1 lžička kakaa do poloviny těsta
- Želé:
- višňový kompot
- vanilkový pudinkový prášek
- Ozdoba:
- pařížská šlehačka
- strouhaná čokoláda
Postup Dortík s višňovým želé
Postup přípravy receptu
-
Bílky ušleháme se špetkou soli, přidáme cukr a po jednom zašleháváme žloutky. Důkladně vyšleháme a postupně přidáme olej. Nakonec lehce vmícháme mouku.
Během šlehání si vyložíme dno dvou forem pečícím papírem. Jednu polovinu těsta necháme bílou. Do druhé vmícháme 1 lžičku kakaa a 1 lžíci vody. Vlijeme do forem a pečeme na 180°C.
Vychladlé korpusy slepíme marmeládou, marmeládou potřeme i povrch a poklademe višněmi. Z kompotové šťávy a pudinkového prášku uvaříme želé, kterým zalejeme korpus s višněmi. Šťávy by mělo být 1/4 l.
Pařížskou šlehačku ušleháme a ozdobíme dortík podle své fantazie.