Dort piña colada (kokosovo ananasový)
Recepty, DortySuroviny
- Základ:
- Piškotový korpus nebo rozdrcené sušenky s máslem
- Krém:
- 500 ml šlehačky
- 400 ml kokosového mléka (v plechovce)
- 200 g sýr Lučina
- 50 ml Malibu
- 10 plátků želatiny
- 200 g cukru
- Želatina: (navrch)
- 1 velká plechovka ananasu
- 4 plátky želatiny
- 2 lžíce cukru
- Kuličky na ozdobu:
- 80 g strouhaného kokosu
- 80 g kondenzovaného mléka
- strouhaný kokos na obalení
Postup Dort piña colada (kokosovo ananasový)
Postup přípravy receptu
-
Krém: Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Kokosové mléko spolu s cukrem si dáme zahřát dokud se se nám nerozpustí cukr a sedlina, která většinou v konzervě kokosového mléka bývá. Po rozpuštění a zahřátí stáhneme z ohně, za stálého míchání přidáme vymačkanou nabobtnalou želatinu, jednu po druhé. Necháme vychladit.
Sýr si rozšleháme s Malibu. Šlehačku si napůl vyšleháme-ne úplně do tuha- opatrně přidáme sýr a došleháme do tuha. Do směsi šlehačky a sýra pozvolna přiléváme kokosové mléko se želatinou. Vše opatrně a dobře smícháme. Po smíchání nalejeme do formy, kterou jsme si předem vyložily piškotem. Dáme ztuhnout do lednice.
Želatina navrch: Do studené vody si dáme nabobtnat želatinu.
Chceme-li odebereme si z kompotu ananas potřebný na ozdobu. Zbytek ananasu i se šťávou rozmixujeme na kaši a propasírujeme přes hustý cedník až nám zůstane v cedníku jen vláknina. Společně s cukrem dáme zahřát, dokud se cukr nerozpustí.
Stáhneme z ohně a za stálého míchání přidáme nabobtnalou a přebytečné vody zbavenou želatinu. Přidáváme jednu po druhé. Necháme zchladit.
Poté nalijeme na již ztuhlý dort a dáme do lednice. Po ztuhnutí ozdobíme.
Kuličky na ozdobu: Kokos a kondenzované mléko smícháme dohromady a dáme do druhého dne do lednice. Pomocí lžičky ukrajujeme kousky hmoty a v dlaních tvarujeme kuličky. Poté je obalíme v kokosu.