Dort na pánvi Světlanka

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
3 šálky mouky
1 plechovka kondenzovaného mléka
1 vejce
1 lžička sody (dát na talířek)
1 lžička octa (uhasit sodu s octem) - potom přidat do těsta
Krém:
750 g mléka
1,5 šálku cukru
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
1 vanilkový cukr
200 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Smíchejte všechny ingredience a vypracujte těsto. Těsto rozdělte na 8 dílů. Každou část těsta vyválejte na průměr pánve a jednu minutu na každé straně smažte“ na pánvi. Podle talíře upravte usmažené pláty. Nevyhazujte zbytky. Můžete je rozdrtit a použít na posypání dortu.

  2. Příprava krému: Smíchejte všechny ingredience pro krém (kromě másla). Za stálého míchání na mírném plameni uvařte kaši. Do horké kaše přidejte po částech máslo. Vše důkladně promíchejte. Jednotlivé pláty potírejte teplým krémem, nahoře posypeme rozdrcenými zbytky. Dort necháme dostatečně provlhnout v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!