Dort kůň
Recepty, DortySuroviny
- korpus dole v příloze (recept 9258 výborný piškotový krus)
- broskve malé
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač
- 750 ml mléka
- 3 vanilkové pudinky
- 6 lžic cukru
- 300 g másla
- potravinářské barvivo
Postup Dort kůň
Postup přípravy receptu
-
Upečeme si korpus o den dřív, aby se krásně rozležel a lépe se s ním pracovalo.
Druhý den ho dvakrát rozřízneme a do první dáme šlehačku ušlehanou se ztužovačem, na to nakrájené broskve a zase třeba šlehačku.
Přiklopíme a pomažeme krémem.
Opět další korpus a můžeme začít zdobit celkově.
Uvaříme si asi tak o dvě hodiny dřív pudink.
Do 750 ml mléka dáme 6 lžic cukru a přivedeme k varu.
Část mléka ze 750ml dáme stranou a dali jsme do něj zamíchat 3 vanilkové pudinky.
Ten pak vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí.
Pak stěrkou hotový puding slijeme do jiné studené nádoby a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. Zabráníme tak škraloupu.
Dáme stranou vychladit do pokojové teploty. Trvá to tak asi 2 hodinky.
Necháme si i v pokojové teplotě 300g másla.
Vodu z nádoby nebo z hrnce vylijeme, vůbec se toho nebojte, nic se nestane.
Nejprve si máslo vyšleháme - můžem přidat i mouč. cukr, pokud to bude málo sladké a postupně přidáváme vychladlý puding.
Vše našleháme na hladký krém. Nedáváme ho do lednice, ale někam bokem. Pak by to šlo špatně zdobit.
Krémy si dáme do zbobicích sáčků a zdobíme, barvíme podle fantazie.