Dort kůň

Recepty, Dorty

Suroviny

korpus dole v příloze (recept 9258 výborný piškotový krus)
broskve malé
1 šlehačka
1 ztužovač
750 ml mléka
3 vanilkové pudinky
6 lžic cukru
300 g másla
potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme si korpus o den dřív, aby se krásně rozležel a lépe se s ním pracovalo.

  2. Druhý den ho dvakrát rozřízneme a do první dáme šlehačku ušlehanou se ztužovačem, na to nakrájené broskve a zase třeba šlehačku.

  3. Přiklopíme a pomažeme krémem.

  4. Opět další korpus a můžeme začít zdobit celkově.

  5. Uvaříme si asi tak o dvě hodiny dřív pudink.

  6. Do 750 ml mléka dáme 6 lžic cukru a přivedeme k varu.

  7. Část mléka ze 750ml dáme stranou a dali jsme do něj zamíchat 3 vanilkové pudinky.

  8. Ten pak vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí.

  9. Pak stěrkou hotový puding slijeme do jiné studené nádoby a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. Zabráníme tak škraloupu.

  10. Dáme stranou vychladit do pokojové teploty. Trvá to tak asi 2 hodinky.

  11. Necháme si i v pokojové teplotě 300g másla.

  12. Vodu z nádoby nebo z hrnce vylijeme, vůbec se toho nebojte, nic se nestane.

  13. Nejprve si máslo vyšleháme - můžem přidat i mouč. cukr, pokud to bude málo sladké a postupně přidáváme vychladlý puding.

  14. Vše našleháme na hladký krém. Nedáváme ho do lednice, ale někam bokem. Pak by to šlo špatně zdobit.

  15. Krémy si dáme do zbobicích sáčků a zdobíme, barvíme podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!