Dort Kopačák

Recepty, Dorty

Suroviny

Ořechový korpus:
5 vajec
200 g práškového cukru
1 dl oleje
1 dl vlažné vody
200 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
50 g strouhaných ořechů
Krém:
1 l mléka
2-3 vanilkové pudinky
250 g másla
moučkový cukr (dle chuti)
Mléčný marcipán:
100g polotučného sušeného mléka
200g moučkového cukru
1 lžíce kukuřičného sirupu (nebo pšeničného sirupu či jednu lžičku glukosy)
2 lžíce horké vody
jedna lžička oleje
1 lžička mandlového aroma
Smíchat vše dohromady. Obarvíme potravinářskými barvivy.

Postup přípravy receptu

  1. Korpus upeču na předem vymazaném plechu. Nechám vychladnout.

  2. Misku, do které vytvaruji korpus si nejprve vyložím folii. Z korpusu si vyřežu kruh a opatrně naskládám do misky.

  3. Začnu plnit střídavě - vrstva krému, vrstva korpusu.

  4. Každou vrstvu korpusu si pokapu rumem a potřu marmeládou.

  5. Misku s dortem dám přes noc do ledničky ztuhnout.

  6. Pak vyndám z misky a vrch kopačku vytvaruji punčovinou (kousky korpusu smíchané s krémem).

  7. Potom si rozválím marcipán a potáhnu s ním celý dort.

  8. Nalepím krémem pětiúhelníky.

  9. Nerovnosti dole zamaskuji trávou, kterou přetlačím přes lis na česnek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!