Dort Kopačák
Recepty, DortySuroviny
- Ořechový korpus:
- 5 vajec
- 200 g práškového cukru
- 1 dl oleje
- 1 dl vlažné vody
- 200 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 50 g strouhaných ořechů
- Krém:
- 1 l mléka
- 2-3 vanilkové pudinky
- 250 g másla
- moučkový cukr (dle chuti)
- Mléčný marcipán:
- 100g polotučného sušeného mléka
- 200g moučkového cukru
- 1 lžíce kukuřičného sirupu (nebo pšeničného sirupu či jednu lžičku glukosy)
- 2 lžíce horké vody
- jedna lžička oleje
- 1 lžička mandlového aroma
- Smíchat vše dohromady. Obarvíme potravinářskými barvivy.
Postup Dort Kopačák
Postup přípravy receptu
-
Korpus upeču na předem vymazaném plechu. Nechám vychladnout.
Misku, do které vytvaruji korpus si nejprve vyložím folii. Z korpusu si vyřežu kruh a opatrně naskládám do misky.
Začnu plnit střídavě - vrstva krému, vrstva korpusu.
Každou vrstvu korpusu si pokapu rumem a potřu marmeládou.
Misku s dortem dám přes noc do ledničky ztuhnout.
Pak vyndám z misky a vrch kopačku vytvaruji punčovinou (kousky korpusu smíchané s krémem).
Potom si rozválím marcipán a potáhnu s ním celý dort.
Nalepím krémem pětiúhelníky.
Nerovnosti dole zamaskuji trávou, kterou přetlačím přes lis na česnek.