Domácí vývar z vepřových kostí se zeleninou a vaječnými nočky
Recepty, PolévkySuroviny
- vepřové kosti
- mrkev
- pórek
- petržel
- celer
- cibule
- česnek
- bobkový list
- 4 brambory
- nové koření
- sůl
- Vaječné nočky:
- 3 vajíčka
- polohrubá mouka
- sůl
Postup Domácí vývar z vepřových kostí se zeleninou a vaječnými nočky
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce naskládáme kosti, zalejeme je vodou a dáme vařit.
Postupně tam přidáme zeleninu a koření.
Vaříme 1,5 hodiny na mírném ohni.
Mezitím připravíme nočky tak, že smícháme vajíčka s moukou a trošku osolíme- směs uděláme trošku hustší.
Když je vývar hotový, scedíme ho.
Brambory, mrkev a pórek můžeme do vývaru vrátit. Obereme maso z kostí a uděláme totéž.
Dáme zpět vařit, vezmeme si struhadlo a vajíčkovou směs třeme přes otvory tak, aby nočky padaly do vývaru. 5 minut povaříme a podáváme.