Domácí vývar z vepřových kostí se zeleninou a vaječnými nočky

Recepty, Polévky

Suroviny

vepřové kosti
mrkev
pórek
petržel
celer
cibule
česnek
bobkový list
4 brambory
nové koření
sůl
Vaječné nočky:
3 vajíčka
polohrubá mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce naskládáme kosti, zalejeme je vodou a dáme vařit.

  2. Postupně tam přidáme zeleninu a koření.

  3. Vaříme 1,5 hodiny na mírném ohni.

  4. Mezitím připravíme nočky tak, že smícháme vajíčka s moukou a trošku osolíme- směs uděláme trošku hustší.

  5. Když je vývar hotový, scedíme ho.

  6. Brambory, mrkev a pórek můžeme do vývaru vrátit. Obereme maso z kostí a uděláme totéž.

  7. Dáme zpět vařit, vezmeme si struhadlo a vajíčkovou směs třeme přes otvory tak, aby nočky padaly do vývaru. 5 minut povaříme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!