Domácí sušené maso - Jerky
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 kg hovězího masa (krůtí, vepřové, kuřecí)
- 7 lžic worcestru
- 2 - 3 lžičky soli
- 1 lžička mletého pepře
Postup Domácí sušené maso - Jerky
Postup přípravy receptu
-
Nejlepší je, když máme maso vytažené z mrazáku, začíná již povolovat, ale není ještě rozpuštěné, to se bude nejlépe krájet. Nakrájíme ho po vláknech - přesně naopak, jako když krájíme klasické plátky masa. Jednotlivé proužky by měly mít sílu 4-6 mm. Já ze strachu, aby se dobře prosušily měla plátky 4 mm, ale mohly by být tlustší. Šířka by měla být cca 3 cm, délka záleží na tom, jak velké je maso.
Z uvedených ingrediencí uděláme marinádu a nakrájené plátky masa do ní přes noc naložíme.
Druhý den maso osušíme kuchyňskou utěrkou, rozložíme do sušárny na potraviny a sušíme. Já ho sušila cca 7 hodin, kdyby byly plátky tlustější trvalo by to déle. Dle internetu, kde jsem se na tento recept inspirovala se dá maso skladovat až 3 týdny v lednici.