Domácí sekaná

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 kg mletého masa
1 rohlík
2 vejce
2-3 stroužky česneku
majoránka
koření do mletého masa
pepř
sůl
6 hrstí strouhanky
cibule
1 syrová brambora
olej na potření

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mleté maso, rohlík (který nakrájíme na kolečka a namočíme ho v mléce, pokud nemáme mléko tak ve vlažné vodě), vejce, česnek, koření, sůl, strouhanku (přidáváme podle tuhosti), cibuli najemno nakrájenou, bramboru nastrouhanou na jemném struhadle.

  2. Z těsta vytvarujeme 2 šišky a vložíme do pekáče, který sme potřeli olejem a dáme péct.

  3. Po 10 min přiléváme trochu vody a sekanou na povrchu lehce potřeme olejem a přikryjeme alobalem a dáme znova péct. Pečeme asi 30 min. Během pečení kontrolujeme a přiléváme vodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!