Domácí sekaná
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1/2 kg mletého masa
- 1 rohlík
- 2 vejce
- 2-3 stroužky česneku
- majoránka
- koření do mletého masa
- pepř
- sůl
- 6 hrstí strouhanky
- cibule
- 1 syrová brambora
- olej na potření
Postup Domácí sekaná
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mleté maso, rohlík (který nakrájíme na kolečka a namočíme ho v mléce, pokud nemáme mléko tak ve vlažné vodě), vejce, česnek, koření, sůl, strouhanku (přidáváme podle tuhosti), cibuli najemno nakrájenou, bramboru nastrouhanou na jemném struhadle.
Z těsta vytvarujeme 2 šišky a vložíme do pekáče, který sme potřeli olejem a dáme péct.
Po 10 min přiléváme trochu vody a sekanou na povrchu lehce potřeme olejem a přikryjeme alobalem a dáme znova péct. Pečeme asi 30 min. Během pečení kontrolujeme a přiléváme vodu.