Špagety s ricottou, cuketou a vepřovými nudličkami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

200 g vepřové kýty
1 mladá cuketka
sůl
pepř
2 stroužky česneku
1 kelímek ricotty
hrst čerstvé bazalky
1/2 balení špaget
olej

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Maso nakrájíme na tenoučké nudličky a vhodíme je na pánev do rozehřátého oleje. Opečeme skoro doměkka. Cuketu přepůlíme a i se slupkou nakrájíme na tenká půlkolečka, česnek nakrájíme na slaboučké plátky a obojí přidáme k masu. Osolíme, opepříme a chvilku spolu restujeme. Pak zředíme asi 2-3 lžícemi vody a vmícháme ricottu. Pánev odstavíme a vmícháme nasekanou bazalku. Směs buď smícháme s vařenými špagetami nebo na talíř dáme vařené špagety a směs naklademe navrch.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!