Domácí pizzy od Krkovičky
Recepty, PizzySuroviny
- Těsto na dvě pizzy:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 hrnku vody (někdy dávám 1/3 smetany a 2/3 vody)
- 1 malej panák olivového oleje
- 1/4 kostky droždí
- sůl
- 1 lžička cukru
- (někdy přidávám kousek másla)
- Sugo:
- 1 malý rajský protlak
- oregáno
- sůl
- pepř
- 1 stroužek našprtaného česneku
- trochu vody
Postup Domácí pizzy od Krkovičky
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozdrobte, přidejte k němu 3 lžíce vlažné vody a špetku cukru. Nechte vzejít kvásek. Mouku nasypte do mísy, podél okrajů nasypte sůl a do středu vlijte droždí. Přidejte cukr, olej a pomalu přilévejte vodu. Vidličkou vše dobře promíchejte. Těsto zpracovávejte rukou 5 až 10 minut. Podle potřeby přidejte vodu nebo mouku. Těsto musí být hladké a vláčné. Pak z něho vytvarujte bochánek. Dejte ho do mísy, potáhněte fólií nebo přikryjte vlhkou utěrkou. Těsto nechte 1 až 2 hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Těsto rozdělte na dva bochánky, vyválejte do požadovaných tvarů a dejte na plech s předem připraveným pečícím papírem.Vyválené těsto potřu sugem, pokladu salám nebo šunku, anglickou a postupuji podle vlastní chuti a fantazie, nahoru dám sýr (Hermelín, mozzarellu, parmazán atd.).
Pečeme ve vyhřáté vrchní třetině trouby (vrch i spodek) na 250°C asi 7-9 minut.