Domácí levandulový sirup

Recepty, Nápoje

Suroviny

40 g sušených levandulových květů
100 g čerstvých levandulových trsů i s květem
1 litr vody
2 celé skořice
2 limetky
2 citróny
1 kg cukru
plátno na scedení

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce vložíme skořici, omyté citrusy a nakrájené, levanduli jak sušenou tak i čerstvou. Vše zalijeme 1l vody. Směs přivedeme k varu a necháváme probublavat 15 minutek. Po té sundáme s plotny a necháme 24 hodin luhovat.

  2. Po 24 hodinách luhování, nálev scedíme do jiného hrnce přes plátno. Do výluhu přidáme 1kg cukru. Provařujeme cca 20 minutek a můžeme přelévat do čistých sklenic. Lahve můžeme ozdobit dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!