Domácí levandulový sirup
Recepty, NápojeSuroviny
- 40 g sušených levandulových květů
- 100 g čerstvých levandulových trsů i s květem
- 1 litr vody
- 2 celé skořice
- 2 limetky
- 2 citróny
- 1 kg cukru
- plátno na scedení
Postup Domácí levandulový sirup
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce vložíme skořici, omyté citrusy a nakrájené, levanduli jak sušenou tak i čerstvou. Vše zalijeme 1l vody. Směs přivedeme k varu a necháváme probublavat 15 minutek. Po té sundáme s plotny a necháme 24 hodin luhovat.
Po 24 hodinách luhování, nálev scedíme do jiného hrnce přes plátno. Do výluhu přidáme 1kg cukru. Provařujeme cca 20 minutek a můžeme přelévat do čistých sklenic. Lahve můžeme ozdobit dle fantazie.