Domácí kuřecí čína

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

200 g kuřecího masa
koření - čína
solamyl (bramborový škrob)
70 g mrkve
70 g papriky červené nebo oranžové
100 g pórku
100 g cukety mladé, neloupané
sojová omáčka
sůl
chilli omáčka sladká
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, které zakapeme cca lžičkou oleje, okořeníme kořenící směsí na čínu a pokud kořenící směs neobsahuje sůl, maso také osolíme a necháme chvíli odležet.

  2. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou budeme potřebovat. Mrkev pokrájíme na tenká kolečka, papriku a cuketu na nudličky a pórek na kolečka cca 4 mm silná.

  3. Odležené maso posypeme lžící solamylu tak, aby se všechny kousky masa obalily. Následně je vložíme (nejlépe po kouskách, aby se neslepily) do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme je ze všech stran dozlatova.

  4. Po osmažení je vyndáme z pánve stranou a do pánve s olejem z masa nasypeme připravenou zeleninu, kterou smažíme zprudka za občasného promíchání tak, abychom jí měli hotovou na skus. Hotovou zeleninu zaprášíme cca lžičkou solamylu, promícháme, přilijeme vodu dle potřeby (cca 60 ml), dochutíme sojovou omáčkou (cca 1 lžíce) a sladkou chilli omáčkou (cca 1 lžíce) a vše necháme jen krátce provařit. Zeleninu odstavíme, přidáme k ní osmažené maso a promícháme. Podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!